logo van Rwin Showtechniek

 

| Presentaties

Kennis vergaren tijdens presentaties

Een presentatie is werkelijk kennis vergaren, de sprekers zijn bekende vaak goeroes in het vak. Een goede voorbereiding de dagen ervoor en op de dag zelf is van groot en helaas vaak van onderschat belang, het is jammer als de spreker en zijn presentatie niet goed overkomt.

Wij bieden een groot aantal mogelijkheden voor prestaties, natuurlijk zijn er de spraakmakende en de ingetogene. altijd zorgen wij voor een vlekkeloos verloop. De presentatie wordt ondersteund door mensen voor bediening geluid, licht, video en backstage "het handige hulpje" natuurlijk zetten wij deze mensen na wens en budget in, want niet altijd zijn er 4 mensen nodig.

Locatie ! locatie ! - is van doorslaggevend belang, wij hebben een flinke lijst maar ook veel decoratie materiaal om de juiste sfeer op te roepen bij de genodigden

 

Wat is belangrijk

Om een presentatie goed te laten verlopen, moet de power point of keynote een dag van te voren worden aangeboden. Wij zullen die dan de avond ervoor testen op werking en haalbaarheid, qua kleuren en tekst. Lees ook nog even hieronder "je krijgt maar één kans"
 

Samen maken wij het mooi

Daarna op de locatie wordt de presentatie nog eens doorgelopen met de techniek.
Wees op tijd tenminste 1 uur voor open zaal,  om te testen, de powerpoint, de microfoon, de plek en de afstandsbediening.
 

Je krijgt maar één kans

Een goede presentatie begint bij een goede powerpoint / keynote, hieronder de doen en niet doen tips.

Tip 1: Opbouw PowerPoint presentatie
Ken je jouw doelgroep ! wat wil jij hun vertellen, zorg voor een verrassing, maak een grapje en laat wat rondgaan. Voorkom moeilijke vragen, wacht niet op antwoord of beter stel er geen, of stel een situaties voor, doe dit met bijvoorbeeld een lege dia.

Tip 2  Maak een kort verhaal
ga niet te veel in op de materie, nodig de mensen uit om straks bij je te komen of naar jouw website te gaan. Vertel dat je ze graag persoonlijk verder informeert, wijs ze op de papieren/digitale handout. Zet je presentatie op je site geef deze een duidelijk naam en makkelijke vindbare plek, zeg waar ze die vinden kunnen.

Tip 3: Probeer met zo weinig mogelijk gesproken woord en maximaal 15 dia's liever 10 dia's  je presentatie af te ronden, hou het fris.

Tip 4: Teveel informatie op een dia
Teveel informatie op een dia is een veel voorkomende fout in een PowerPoint presentatie, realiseer je dat het eigenlijk dia's ( foto's ) zijn. Verdeel het dan over meer dia,s. Het nut van PowerPoint ( Dia's ) bestaat om je boodschap duidelijk over te brengen en de gesproken tekst te ondersteunen. Één foto is beter dan tekst, Voorkom dat de presentatie overladen wordt met zinnen, cijfers en statistieken en gebruik nooit ingewikkelde plaatjes. Gebruik niet meer dan zes opsommingstekens en per regel liever minder dan 6 woorden.

Tip 5: Ga nooit voorlezen vanaf de presentatie gebruik je eigen tekst, de zaal leest altijd sneller. Kortom voorkom tekst in je PowerPoint.

Tip 3: Lettertype en kleuren.
Gebruik je dan toch tekst, een duidelijk leesbaar lettertype is " Bolt en Arial". Gebruik geen verschillende kleuren letters ed of lettertypen. Gebruik letters vanaf formaat 54. Gebruik contrasterende kleuren tussen de achtergrond en je letters, bijvoorbeeld rood en zwart is een slechte combinatie, oranje en blauw is een goede combinatie, gebruik liever geen witte achtergrond deze overstraalt de afbeelding en tekst, een grijstint of een pastelkleur is soms al voldoende, een tip is om je logo kleuren te laten zien. Probeer dit uit door verder van je PC / Laptop te gaan zitten. Realiseer je dat mensen al snel 6 of meer meters van het scherm zitten. Nog een tip. kijk bij Politieke Partijen, Gemeentes en grote bedrijven deze hebben doorgaan goede kleur keuzes en lettertypen.

Tip 4: Maak voor elke dia dezelfde layout
Dus geef afbeeldingen, tekst, kleuren en logo een vaste plek, gebruik steeds hetzelfde lettertype en altijd even groot. Wees creatief maar zeker met mate. Gebruik eventueel een dia zonder foto of tekst, stel je publiek dan iets voor. even rust.

Tip 4 de kunst van weglaten.
Maak niet meer dan 10 maximaal 15 dia's, natuurlijk heb je een passie en wil je ze alles vertellen en laten zien, fout, streep zoveel mogelijk weg, vertel en laat alleen het belangrijkste zien en zorg voor een jip en janneke taal.

Tip 4: Afbeeldingen belangrijker dan je denkt.
zorg voor een groot aantal pixels en heldere foto's, op jouw scherm lijkt het allemaal top, maar een projector of tv hebben een veel groter oppervlak, daardoor veranderd de afbeelding, te donkere zullen slecht te zien zijn, een avondfoto is eigenlijk taboe, veel kleur en kracht een hoge resolutie leveren een goede kwaliteit bij 16:9 breedbeeld is dat HD 1280 x 720 pixels, en bij 4:3 standaard 768 x 576 pixels.
Een goede indruk kun je krijgen de foto op de eigen pc sterk te vergroten en op afstand te kijken wat het resultaat is. Zet op een dia één foto en vertel zelf de tekst.

Tip 5: Liever veel beelden waar je het verhaal bij vertelt dan veel tekst en weinig beelden.
Mensen zijn visueel ingesteld, beelden kunnen jouw verhaal sterk ondersteunen. Door minder tekst te gebruiken, gaan mensen beter naar je verhaal luisteren. Een grote afbeelding die je tijdens je verhaal toont zal jouw verhaal alleen maar versterken. Je zult zien dat jouw doelgroep jouw verhaal beter herinnert.

Tip 6:  maak een beginnende dia en een afsluitende dia, met bijvoorbeeld je thema, je logo, je website, je telefoonnummer en sluit af met een bedankje "de kans dat je een presentatie hebt mogen geven" dat geeft meestal een applaus.

Tip 7: Gebruik minimale liever geen animatie ( dia wisselingen ) hooguit aan het begin of einde, een animatie duurt langer en dus heb je minder tijd voor jouw verhaal.

Tip 8 : Een video staat nooit in de power point, deze roept hij op op het moment dat je klikt, dus zet je video ook apart op de stick of laptop.

Tip 9 : Niets is zo erg als dat je jouw presentatie niet kunt afspelen en je alles zonder ondersteuning moet overbrengen. Zorg ervoor dat je een backup bij je hebt, bijvoorbeeld door jouw presentatie op je computer en een losse USB stick mee te nemen. Zet een eventuele schermbeveiliging van jouw computer uit.

Tip 10: Zorg voor een goede techniek.
Vraag van te voren na welke apparatuur beschikbaar is om jouw presentatie op te vertonen. Probeer de presentatie en de techniek vooraf als de zaal nog leeg is, dus wees op tijd. Stel je even voor aan de techniek, loop de presentatie samen door kijk of elke dia goed is qua kleur, duidelijkheid, formaat maar vraag ook om een afstandsbediening voor de volgende dia "presenter " en test natuurlijk je microfoon en vraag iemand of het duidelijk verstaanbaar is. Een achtergrond muziekje bij binnenkomst, pauze en weggaan van het publiek is vaak een goede aanvulling. En de vragen van het publiek ? die komen vanzelf.

Natuurlijk zorgen wij samen met u voor een goede presentatie.

 
 

Vraag naar de mogelijkheden

Wij streven ernaar om binnen 48 uur contact met u op te nemen.

 

Wij werkten eerder voor

    
zieommenumgcteslarijkwaterstaatprovincedrenthepromotiedagenmesdagluchtmachtkardingeimonoikeahanzeminervagrandioosgrandcafegoogleexpoassendehaandefensiebloemenjaarmarktadgmlogoletsgrogemeente assenlogo provincie kleurlogo gemeente groningen rood zwartkopie

   050-311 9999        info@rwinshowtechniek